Fotoalbum van een bezoek aan Kreta: Hersonissos, Knossos en Heraklion

Fotoalbum Kreta

Deel 2: 21 tot 25 mei 2007

Hersonissos / Congres

De plaats Limin Chersonisou of Chersonissos bestaat voornamelijk uit grote resorts voor die andere soort toerist die zich twee weken aan het strand bruin laat bakken en 's avonds in een Nederlandse snackbar (Friet van Piet) gaat eten om daarna naar een Nederlandse bar of disco te gaan. Niets voor mij dus, maar ik kwam dan ook voor een congres dat zeker de moeite waard was: het International Symposium on Physical Properties and Phase Equilibria for Product and Process Design. Chersonisos zelf is dus eigenlijk weinig aan, maar de plaats ligt wel heel mooi aan de Middenlandse Zee en je kunt er schitterende zonsopgangen en zonsondergangen zien.

Gert
Gert
Chersonissos
Hersonissos
Kust
Boulevard
Kustlijn
Kustlijn
Kust
Kust
Hersonissos
Hersonissos
Minoïsch kerkje
Kerkje
Kust van Kreta
Kreta
Creta Maris
Creta Maris
Helicopter landingsplaats
Bij het resort
Congrescentrum
Congrescentrum
Zonsopgang
Zonsopgang
Zonsopgang
Zonsopgang
Hotelkamer
Resort
Wetenschap
Gerard, Gert, Theo
 

 

Aquarium / Knossos

Vlakbij Heraklion is het Aquarium te vinden, een groot opgezet bezoekerscentrum waar alle zeedieren van de Middenlandse Zee te vinden zijn in een zo natuurlijk nagemaakte leefwereld. Tijdens het congres bezochten we ook het beroemde Knossos. Knossos is de opgraving van het grootste van diverse minoïsche paleizen op Kreta, gebouwd rond 1600 v.Chr. op de ruïnes van een paleis dat al 2000 jaar v. Chr. werd gebouwd. Het is het eerste teken van de beschaving van Europa.Het paleis beslaat een oppervlakte van zo'n 22 hectare en was waarschijnlijk ook de zetel van de koning. Ondanks de leeftijd van het paleis, zijn de overblijfselen goed bewaard gebleven en is nog verbazingwekkend goed te zien hoe de vesting er destijds uitgezien moet hebben. Het paleis is dan ook de belangrijkste toeristische trekpleister van Kreta.

Haaien
Haaien
Crete Aquarium
Onderwaterleven
Kwallen
Kwallen
Vis
Visje
Thalassocosmos
Cretaquarium
Boudainville
Voorjaar
Magazijnen
Westelijke binnenplaats
Zuidelijk propylon
Zuid propylon
Processie-fresco
Processie-fresco
Noble floor
Magazijnen
Troonzaal Knossos
Troonzaal
Noordelijk Propyleum
Noordelijke ingang
Knossos
Knossos
Knossos panorama
Panorama
Trappenhuis Knossos
Trappenhuis
 

 

Heraklion

Van 25 tot 28 mei overnachtte ik met een collega in Iraklion om vandaar uit per auto het eiland verder te verkennen, maar uiteraard bekeken we ook de stad zelf: Iraklion (de naam komt van Heraklea = Hercules) is de grootste stad van Kreta. De stad kan wat bebouwing betreft op het eerste gezicht wat tegenvallen, maar zeker rond de Venetiaanse stadsmuur, de haven en in de kleine oude stad is veel moois te zien. Alle historische overblijfselen in stad komen uit de tijd dat de Venetianen de macht hadden op Kreta (1204-1669). Zo is er de Venetiaanse haven met droogdokken of arsenalen voor de galeien, is er het indrukwekkende Venetiaanse fort Kastro Koules met zijn muren en bastions en de stadsmuren. Van ouder datum is de kerk Agios Titos, waar juist een bruiloft was toen wij passeerden. De stad heeft veel sfeer in het gezellige gebied rond de Morosini-fonteinen en bij de haven met zijn vissersboten, zeker aan het eind van de dag als het licht heel mooi over de Venetiaanse haven met zijn visserbootjes valt.

Morosini fontein
Morosini fontein
Venetiaanse loggia
Venetiaanse loggia
Avgousto
Avgousto
P1020124.JPG
Vissers
Venetiaans haven leven
Venetië op Kreta
Vissersboot Heraklion
Vissersboot
Venetiaanse burcht
Versiering
Venetiaans fort
Kastro Koules
Iraklion
Vissershaven
Venetiaanse haven
Heraklion
Iraklion
Venetiaanse haven
Kastro Koules
Havenburcht
Milatou
Lichtval
Platia Eleftheriou Venizelou
Laag vliegtuig
Agios Titos
Agios Titos
Venetiaanse haven
Haven Heraklion
Venetiaanse arsenalen
Arsenalen
Zonsondergang Heraklion
Zonsondergang
Kreta
Kreta
Zonsondergang Kreta
Na zonsondergang


Deel 1: Chania, Rethymnon

Deel 3: Binnenland Kreta

 

Index fotoalbum Kreta