Polen (Juni 2005)

 
  Kaart Polen

Voorjaar 2005 was ik voor het eerst in Polen. Op deze pagina's vind je het fotoverslag van een korte rondreis door Polen per trein met een bezoek aan Krakau, Gdansk en Warschau. In augustus 2008 bezocht ik de hoofdstad Warschau nog eens en de foto's daarvan zie je in mijn Fotoalbum Warschau augustus 2008.

 

28 mei - 1 juni 2005: Krakau

Van 28 mei tot 1 juni was het Hotel Polonia mijn uitvalsbasis voor het ontdekken van Krakau en omgeving. De foto's laten beelden zien van mijn bezoek aan het mooie centrum van Krakau met het grootste plein van Europa en de befaamde Lakenhallen, het kasteel op de Wawel, het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau en de UNESCO zoutmijnen in Wieliczka.

 

1 juni - 5 juni 2005: Jurata, Gdansk

Met de Exprestrein reisde ik van Krakau naar Gdynia en vervolgens naar het plaatsje Jurata op het schiereiland Hel. Vanaf woensdag 1 juni vond hier het Europees Symposium voor Toegepaste Thermodynamica plaats, maar er was ook genoeg tijd om Jurata en het stadje Gdansk te bewonderen.

 

5 juni - 7 juni 2005: Warschau

Vanuit de hotelkamer van het Novotel hotel had ik een mooi uitzicht over Warschau. Zoals op de foto's te zien is, ben ik natuurlijk ook de stad zelf in geweest, onder andere naar het oude centrum en het vroegere koninklijke zomerverblijf in Wilanow.

 

8 augustus - 10 augustus 2008: Warschau

In 2008 bezocht ik nog eens in de stad Warschau. Ik zag een aantal dezelfde dingen, maar ook nieuwe. En dit keer had ik een betere en digitale camera.

 


Klik hier om meer van mijn reisverhalen te lezen.

 


free web stats