VERSLAG STEDENREIS PORTO

Fotoverslag van twee dagen Porto
(Mei 2016)

 

Porto is na Lissabon de belangrijkste stad van Portugal. Het is al een oude stad: Al in de 7e eeuw BC werd hier op de oever van de Douro waar nu de wijk Ribeira ligt, het begin van de huidige stad gelegd. De stad heette toen Portus. Porto is een enorm leuke, sfeervolle en fotogenieke stad en dan vooral het historische centrum met wijken als Ribeira en Miragaia, dat niet voor niets al jaren op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en waar elke, vaak smalle, straat een helling heeft en vaak naar een mooi uitzichtspunt leidt. Port is een bezoek meer dan waard dus!
 
Van 26 tot 28 mei 2016 bezocht ik Porto, aansluitend op een congres (PPEPPD) dat plaats vond in Espinho. Eerder bezocht ik Porto kort in 2003 tijdens mijn rondreis met Djoser door het noorden van Spanje en Portugal. Dat was inmiddels lang geleden, dus het was wel tijd voor een nieuwe kennismaking aan deze leuke stad.
 
Bekijk de foto's op Google Foto's of bekijk mijn fotoverslag via de links hieronder:
 

donderdag 26 mei o.a. Sao Bento station, Ponte Luis I, Serra do Pilar, Vila Nova do Gaia, Boottocht
vrijdag 27 mei o.a. Praca da Liberdade, Igreja dos Clerigos, Igreja do Carmo, Igreja de Sao Francisco, Catedral Se do Porto, Calem
zaterdag 28 mei Centrum en terugvlucht

 

Eerder bezocht ik Porto tijdens mijn eerste reis met Djoser
in 2003 door Spanje en Portugal. Ook daarvan maakte ik een reisverslag.


Klik hier om mijn andere reisverhalen te lezen.


free web stats