Barcelona - 28 april 2007

Ramblas

De Ramblas is de bekendste wandelpromenade van Barcelona. Een rambla is een laan die is aangelegd in een oude rivierbedding. De Ramblas bestaat uit vijf verschillende delen en is altijd vol leven. Het is de plaats waar alle toeristen slenteren langs kraampjes, straatacrobaten, standwerkers en levende standbeelden. Met collega's Wim en Ronald nam ik hier een glas sangria en een schaal tapas. Dat koste meer dan een volledig diner elders in de stad, maar hoe vaak ben je nu ook op de Ramblas?

Las Ramblas Levende standbeelden PURAC collega's Ronald en Wim
 

 

Haven en Barceloneta

Al lopend over de Ramblas komt men uiteindelijk uit bij het monument van Columbus en bij de haven van Barcelona. Lopend over de loopbrug Rambla del Mar, kom je bij het winkelcentrum Moll d'Espanya waar ik nog maar een biertje nam (foto 4). Daar vandaan heb je ook een mooi uitzicht op alle bootjes en boten die in de haven liggen. Aan de haven ligt ook de wijk Barceloneta, de vroegere armoedige visserswijk van Barcelona, waar nu nog maar weinig van vroeger is te zien. De wijk ligt ook aan het strand van Barcelona waar ik langs de boulevard wandelde om uiteindelijk in een eettentje aan de haven lekker te eten voor ik de trein terug naar Montmelo nam.

Monument Rambla del Mar Havengebouw Spiegelplafond Barcelona haven
Haven van Barcelona Barceloneta Haven Strand van Barcelona

 

Barcelona - 29 april 2007

 

Barrio Gotico

Deze zondag begon ik met een bezoek aan de oude wijk Barrio Gotico met mooie wijken en steegjes. Vlakbij de kathedraal ligt het klooster van de kerk. Het bijzondere hieraan is dat in de kloostertuin, beplant met fruitbomen, 13 ganzen wonen die de heilige Santa Eulalia beschermen. Helaas helpen ze niet tegen zakkenrollers, want hier werd mijn paspoort gestolen uit een gesloten jaszak, zodat ik daarna twee uur op het politiebureau (foto 12) zat. Een lekkere lunch maakte alles weer goed, zodat ik toch nog meer van de stad kon zien, bijvoorbeeld het Plaza de Catalunya en de kathedraal van Barcelona.

Plaza de Saint Just Beeld Plaza de la constitution Justitie
Barrio Gotico Barrio  Gothico Carrer de la Ciutat Klooster
Kloostertuin Ganzen Toeristen Politiebureau
Plaza de Catalunya Duiven Kathedraal van Barcelona Interieur kathedraal
 

 

Gaudi

Lopend door Barcelona kom je op verschillende plaatsen de invloed van de architect Gaudi tegen, zoals bij het Casa Mila (foto 6-8) en bij "la manzana de la discordia", een blok van drie modernistische huizen van verschillende architecten, waaronder natuurlijk het Casa Batllo van Gaudi

 la manzana de la discordia Casa Amatller Casa Batllo Casa Batllo
la manzana de la discordia Casa Mila Casa Mila Passeig del Gracia
 

 

Montmeló

De tweede en derde foto laten het uitzicht vanuit het hotel waar ik tijdens de fabrieksproeven deze twee weken verbleef, hotel Augusta. Dit hotel ligt in Montmelo met uitzicht op het circuit van Catalonie. Omdat de races twee weken later zouden beginnen, zat het hotel al vol met diverse teams die met testraces bezig waren.

Violen Montmelo Montmelo Gerard
 
< Vorige pagina                 Volgende pagina >

 

Terug naar mijn reisverslagen